Logo C.V. ut Lekker Bietje

Over ons

DE CLUB

C.V. “ut Lekker Bietje”

In 1954 deden er voor het eerst in de Kielegatse optocht enkele leden mee van voetbalvereniging S.A.B. onder de naam “ut Lekker Bietje”. Dit was zo goed bevallen dat ze besloten om hierna in 1955 een vereniging op te richting in het toenmalige clubhuis aan de Heuvelstraat. Het idee voor de naam was ontstaan omdat men toen altijd bier uit een flesje dronk en er altijd wel een ‘lekker bietje’ in bleef zitten. Buiten de Carnaval om wilde de vereniging ook actief blijven en zo gingen ze aan de slag met ideeën als een Bingo, rikavonden, biljarten en voetballen tegen andere carnavals verenigingen. De laatste 15 jaar gaan we met Koninginnedag een dweilfietstocht maken rondom Breda. Ook werd er jarenlang op tweede Pinksterdag een autotourtocht uitgezet, maar door de toenemende verkeersdrukte kwam hier een einde aan.

LeonWiegeraad

Leon Wiegeraad || Voorzitter

Stamcafé

Na het clubhuis van S.A.B zijn we in 1960 naar het Duitenhuis op de Haagweg gegaan. Na ± 10 jaar zijn we naar Max Heijnen (Hollands koffiehuis) verhuisd, ook op de Haagweg. Na wat kastelein’s wisselingen zijn we in de jaren 90 verkast naar het Witte Schaap. Vanaf 2008 hadden we onze thuisbasis bij Michielsen op de Nieuwe Haagdijk, daarna Café Vroeger en u waarschijnlijk iets van appartementen. In 2018 hebben we de stap gemaakt naar Café de Haagse Poort. Hier werden we met veel enthousiasme ontvangen en voelen we ons nog steeds thuis.

Optochten en Bouwen

De mannen besloten dus om mee te doen aan de optocht van 1954 en deden dat met een Olympisch gevoel waarbij meedoen belangrijker is dan winnen, dat gevoel houden we traditioneel vast. We hebben ons een keer bijna vergist met een tweede plaats bij de grote wagens. Verder zijn wij vooral te vinden in het bovenste gedeelte van de middenmoot met vierde en vijfde plaatsen bij de wagens en de grote groepen. We presteren op zijn bredaas, hetzelfde als NAC zeg maar. We noemen het gewoon gezellig meedoen. De bouwplaatsen zijn ondertussen niet meer te tellen, in loodsen, garage’s, fabrieken, bij leden, familie of vrienden, in en rondom Breda. Overal waar we een plekske konden bemachtigen zijn we binnengevallen.

We zijn een echte

Vereniging

‘Agge Moar Leut et’

We hebben een losse cultuur binnen onze vereniging, we vergaderen steevast de leste vrijdag van de maand met ook altijd punt 5 op de agenda, da’s een rondje van de kastelein. Daarnaast staan we heel het jaar achter het Motto: ‘Agge Moar Leut et’. We ondernemen nog steeds vele activiteiten en samen maken we het gezellig zonder veel verplichtingen.

Ons leden aantal is altijd al tussen de 20 en 30 leden geweest.

En wat helemaal opmerkelijk is, dit doen we ondertussen al 55 jaar en geen onvertogen woord, geen ruzie, geen vandalisme, nee een grote gezellige verzameling Bredanaars die weten wat plezier maken is en die elkaar kennen en weten wat ze aan elkaar hebben. Een voorbeeld voor hoe Carnaval gevierd moet worden. Hier zijn wij dan ook met z’n allen bijzonder trots op!

Onze toppers in het

Bestuur

Ook onze vereniging zou niet zo lang bestaan zonder dat er een bestuur aanwezig is die de dagelijkse gang van zaken goed probeert te dirigeren. Deze hebben in de vele jaren natuurlijk aardig wat wisselingen ondergaan maar op dit moment wordt het bestuur ingevuld door:

Voorzitter: Leon Wiegeraad

Secretaris: Corné van Loon

Penningmeester: Machel de Widt

(Feest) Commissie

Om al onze activiteiten en vooral feesten ook in goede banen te leiden is er ook een Activiteitencommissie binnen de vereniging. Deze leden zorgen onder andere voor de sponsor inkomsten, het organiseren van feesten en de viering van ons zoveel jarig bestaan.